Selecteer een pagina

Blue Skies Festival: op naar 2019.

apr 23, 2018

Velen van jullie hebben zich het laatste jaar aangesloten bij het Blue Skies Platform. We zijn daarbij ook overweldigd door alle enthousiaste reacties tijdens de voorbereidingen van ons eerste grote Blue Skies Festival en alle ideeën en programmaonderdelen die mensen hebben aangedragen.

Het idee om juist vanuit Noord-Nederland een grootschalig en spraakmakend meerdaags festival te organiseren en daarmee een jaarlijkse inspiratie-boost te geven rondom onze Blue Mission, is dan ook allerwegen aangeslagen. De verwachtingen, zo bleek ook in de afgelopen maanden, zijn hooggespannen. Iedereen kijkt uit naar juni; bedrijfsleven, overheden, organisaties en particulieren.

Schrik niet; juist gezien dié verwachtingen - in combinatie met de vele organisatorische aspecten die bij een dergelijk groot festival op ons af zijn gekomen - hebben we besloten om de eerste editie van het Blue Skies Festival naar 2019 te verplaatsen. Zo hebben we meer tijd voor de voorbereidingen die ons concept op twee grote festival-locaties nodig hebben. Om een groot publiek te bereiken - en geïnspireerd en vol ideeën weer naar huis te laten gaan, moet het evenement er meteen staan als een huis.

Ik heb mijn verantwoordelijkheid naar jou, naar de Blue Skies-medewerkers, onze Blue Skies-partners, naar NDC Mediagroep en zeker ook naar het grote publiek om een kwaliteitsgarantie af te geven. Daarvoor waren er nu, aan de vooravond van een massieve mediacampagne voor het festival dat over 8 weken zou los gaan, nog teveel onzekerheden.

We schuiven vol energie, nu met meer tijd en helder zicht op diverse uitdagingen, het grote Festival door naar 2019. Ondertussen gaan alle flankerende activiteiten gewoon door.
 Op 7 juni start bijvoorbeeld het Moestuinfestival van IVN. Ook de bouw van het Blue Skies Student House (het duurzaamste studentenhuis van Nederland) gaat van start, maar wellicht wel op een andere datum. Ook weten we nu al dat de Blue Skies-Jongerenklimaattop in het najaar van 2018 wordt gehouden.

De kern- werk en projectgroepen gaan vol energie door met de tussenliggende Blue Skies activiteiten die naar een top evenement in 2019 zullen leiden. Onze Blue Mission blijft pal overeind en we gaan ondertussen natuurlijk door met het verbinden van personen, organisaties en thema’s. We blijven onze duurzame verhaal vertellen.

Via dit schrijven wil ik jou als eerste informeren over de verschuiving van het grote Blue Skies Festival naar 2019.

De komende periode zal ik mijn uiterste best doen om ook persoonlijk contact te zoeken. Schroom niet om contact met mij op te nemen als je vragen of opmerkingen hebt. Binnenkort ontvang je weer een Blue Skies-Nieuwsbrief met daarin gedetailleerde informatie en hebben we een save the date voor 2019.

Met vriendelijke groeten,

Mede namens het bestuur en de Blue Skies-medewerkers,
Jaap Adamse

Laatste nieuws